24-02-2018

Повторно стапуваме во акција! ЦКА-ПХВ 2018г.

По завршувањето на трите дисеминациони сесии од програмата Црвен крст во акција- Промоција на хумани вредности (ЦКА-ПХВ...[прочитај повеќе]

17-02-2018

Проект: „ Едукација за ХИВ/СИДА и сексуално - преносливи инфекции“

Младата популација е недоволно информирана за голем број прашања кои се од суштинско значење за развој на здрава...[прочитај повеќе]

30-11-2017

Врснички едукации за превенција од болести на зависности

Црвен крст на Република Македонија, општинска организација Гази Баба традиционално и оваа година го одбележа месец...[прочитај повеќе]

18-11-2017

Хуманитарен натпревар во кошарка

На 18.11.2017 (сабота) во Спортска сала Методија Андонов Ченто, нас.Маџари се одржа хуманитарен турнир во кошарка, на...[прочитај повеќе]

27-10-2017

9-ти роденден на Клубот на млади на ОО Црвен крст Гази Баба

Пораснавме! На 27 октомври во просториите на ЦКРМ – ОО Гази Баба прославивме девет години функционирање во простор за...[прочитај повеќе]