Часот на планетата Земја 2018г.

Црвен крст на Република Македонија, Општинска организација Гази Баба и оваа година се вклучи во глобалната акција за одбележување на Часот на планетата Земја која има за цел охрабрување на луѓето да се вклучат во глобална иницијатива и заедно да ја употребат својата моќ со која можат да направат промени и да ја спасат планетата Земја.

На 24.март во период од 20.30ч. до 21.30ч.на Плоштадот во нас. Ченто симболично беше исклучено осветлувањето за да се даде порака за спас на планетата Земја